Danielle van Helden

Over mij

Hé, wat leuk dat je wat meer over mij wilt weten! Nou, daar gaan we. Ik ben Danielle van Helden en woon met mijn gezin en onze Friese Stabij Max in Utrecht. Ik werk als communicatieadviseur bij een organisatie voor mensen met een beperking én ben auteur van feelgoodromans.
In mijn vrije tijd lees ik verschillende boeken tegelijkertijd, rommel wat in mijn moestuin of trek er met het gezin op uit met de camper. Zolang ik me kan herinneren ben ik dol op verhalen. Als kind had ik maar liefst twee bibliotheekpassen, schreef gedichtjes en liedjes en, oké, ik durf het hier wel te zeggen, tijdens mijn middelbare schooljaren schreef ik samen met een vriendinnetje vréselijk gênante zwijmelverhalen, die we met rode oortjes aan elkaar uitwisselden in de pauzes.
Na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik vijftien jaar als begeleider in de gehandicaptensector gewerkt. Daar ontmoette ik zoveel mensen met een bijzonder levensverhaal. Mensen die plots geconfronteerd werden met verlies of een beperking die het leven op de kop zette. Maar dat betekende niet dat er nooit meer gelachen werd. Het is bewonderenswaardig hoeveel humor en veerkracht een mens heeft. Humor is toch wat mensen verbindt en helpt te relativeren in moeilijke tijden. Ik vind het mooi om juist daarover te schrijven. Mijn romans kenmerken zich dan ook door een combinatie van herkenbare maatschappelijke thema’s, personages die je in je hart sluit, veel humor en een flinke dosis  feelgood!
Wil je meer van me weten of ben je benieuwd naar wat er nog meer verschijnt? Volg me dan op Facebook of Instagram.